Carrosseriebouw vrachtwagens

Bij carrosseriebouw van vrachtwagens staat functionaliteit en degelijkheid voorop. Daarnaast zijn alle eisen en wensen mogelijk. Van de kleur van het chassis tot en met de opbouw van accessoires en de soort verlichting. Wij bouwen ieder type carrosserie: open carrosserieën, gesloten carrosserieën, schuifzeilcarrosserieën, carrosserieën voorzien van een koelunit en meer.

Carrosserie bouwen vrachtwagen

Wij bouwen carrosserieën voor vrachtwagens op maat. Van laadklep tot vloer. Veel carrosserieën bouwen we modulair. Dat wil zeggen dat we alle onderdelen van de carrosserie in onze werkplaats in Wijchen op maat maken. Vervolgens kan de complete carrosserie binnen korte tijd op de vrachtwagen worden gebouwd. Voorafgaand aan carrosseriebouw van vrachtwagens bespreken we in overleg de wensen. Moet de carrosserie een gesloten bak vormen voor het vervoeren van losse goederen of stukgoederen op pallets? Of wil je juist van meerdere zijden kunnen laden en lossen? Moeten zijwanden opengevouwen kunnen worden? Of moet de carrosserie worden voorzien van een koelunit voor het op de juiste temperatuur houden van de lading? Voor alles is een oplossing.

Carrosseriebouw vrachtwagens vs. carrosseriebouw auto’s

Carrosseriebouw van vrachtwagens verschilt van carrosseriebouw van andere vervoersmiddelen, omdat de carrosserie los staat van het chassis. Bij auto’s bijvoorbeeld zijn de carrosserie en het chassis één geheel. Bij vrachtwagens is dit niet het geval. Dit heeft als voordeel dat een carrosserie in veel gevallen op een bestaand chassis van de vrachtwagen kan worden gebouwd.

Carrosserie vrachtwagen laten bouwen

Wij maken veel carrosserieën voor transportbedrijven in de goederen- en levensmiddelenbranche. Aan de hand van laadschema’s en andere gebruikerswensen stellen we een schets op van de nieuwe carrosserie. We maken een indeling van de compartimenten, adviseren met betrekking tot de vloer en installeren stevige Dhollandia-laadkleppen.

Carrosseriebouw vrachtwagens Wijchen

Van Wees Wijchen verzorgt naast carrosseriebouw vrachtwagens ook reparaties aan carrosserieën. Ook maken we van bijvoorbeeld een gesloten laadbak een open laadbak, zodat grote lengtes kunnen worden geladen. Maar ook andersom, bijvoorbeeld wanneer we een open laadbak voorzien van neerklapbare of afneembare zijborden, zodat de laadbak flexibel gesloten kan zijn. Neem contact op voor meer informatie.